Start Deserti Rolnice s orasima i lešnicima

Rolnice s orasima i lešnicima

Foto: Milica Kostadinović

Rolnice s orasima i lešnicima

Priprema: 30 min.

Pečenje: 12 min.

Mirovanje: 1 sat

Posno jelo

Sastojci:
* 8 tankih kora za pitu

* 250 g mlevenih oraha

* 250 g mlevenih lešnika

* 150 ml ulja

Za preliv:

* 400 g šećera

* 350 ml vode

* 1 limun

Priprema:

1. Uzeti jednu koru i prebaciti na radnu površinu. Premazati je ulje i ravnomerno posuti mlevenim orasima.
2. Duž levog i desnog kraja kore postaviti štapiće za ražnjiće, te pomoću njih urolati koru. Krajeve kore blago naborati prema sredini i izvući štapiće. Na isti način oblikovati još tri rolne filovane mlevenim orasima.

3. Potom po istom principu oblikovati još četiri rolnice ali ih posuti mlevenim lešnicima.
4. Tepsiju nauljiti i poslagati u nju oblikovane rolnice. Peći ih u zagrejanoj rerni dok blago ne porumene.
5. Za to vreme pripremiti preliv za rolnice. Ušpinovati šećer s vodom da bi se dobio ređi sirup.
6. Ohlađene rolnice preliti toplim sirupom i rasporediti po njima kolutove limuna. Ostaviti ih da odstoje sat vremena kako bi upile potrebnu tečnost.

Recept Milice Kostadinović iz Leskovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!