Start Glavna jela Meso Rolovana džigerica sa paprikom

Rolovana džigerica sa paprikom

  • 65 min
  • 4 porcije
  • Lako

Sastojci:

600 g pileće džigerice
250 g tankih listova slanine
2 zelene paprike roge
štapići za ražnjiće
ulje

Priprema:

1. Pileću džigericu očistiti od žilica pa svaki komad preseći napola.
2. Zelenu papriku rogu očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke.
3. Uzeti komad džigerice i uviti u list slanine te nabosti na štapić za ražnjić. Iza paketića s džigericom nabosti kocku paprike, pa postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Pripremljene ražnjiće poslagati u tiganj sa zagrejanim uljem i preklopiti.
5. Peći na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom otklopiti, okrenuti drugu stranu ražnjića i nastaviti pečenje dok slaninica ne porumeni.

Savet: Ražnjiće obavezno prvo peći poklopljene da džigerica u sredini ne bi ostala krvava.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!