Sastojci:
600 g pileće džigerice
250 g tankih listova slanine
2 zelene paprike roge
štapići za ražnjiće
ulje
Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica pa svaki komad preseći napola.
2. Zelenu papriku rogu očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke.
3. Uzeti komad džigerice i uviti u list slanine te nabosti na štapić za ražnjić. Iza paketića s džigericom nabosti kocku paprike, pa postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Pripremljene ražnjiće poslagati u tiganj sa zagrejanim uljem i preklopiti.
5. Peći na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom otklopiti, okrenuti drugu stranu ražnjića i nastaviti pečenje dok slaninica ne porumeni.
Savet: Ražnjiće obavezno prvo peći poklopljene da džigerica u sredini ne bi ostala krvava.