Start Zanimljivosti Samo filujte: Tortilje su jednostavne, brze i veoma ukusne!

Samo filujte: Tortilje su jednostavne, brze i veoma ukusne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pravo iz Meksika na naš sto, za večeru, a može i za brzi vikend ručak. Mogu se poneti, spakovati, grickati uz društvo ili od njih napraviti rođendansku hranu. Tortilje mogu sve, pogotovo što mogu da se nafiluju čime god poželite i imate u kuhinji.

Tortilje su starije od civilizacije. Prema nekim podacima, pravile su se 10.000 godina pre nove ere. U početku su pravljene od kukuruznog brašna. Danas su poznate širom sveta, iako se najviše jedu u meksičkoj kuhinji. Tortilje su jelo za sebe, ali i sastavni deo mnogih drugih svetskih jela.

Uvek možete kupiti gotove tortilje, ali napraviti ih kod kuće je veoma jednostavno, pogotovo što ne zahtevaju mnogo vremena ni mnogo sastojaka. Brašno, so i voda, to je sve. U nekim varijantama se dodaje prašak za pecivo, ali nikako kvasac, jer treba da budu tanke. Neki recepti sadrže i margarin. Isprobajte nekoliko varijanti, ne brinite svaka će se pojesti i izaberite onaj koji vam je najukusniji.

Dalje je sve u filu. U meksičkoj kuhinji pogotovo, tortilje se najčešće pune mlevenim mesom. Slobodno dodajte komade bilo kojeg drugog mesa ili ostatke od ručka. Obarite ili grilujte svo povrće koje imate. Dodajte i sveže povrće. Tortilju namažite nekim prelivom. Zamotajte, i večera je gotova.

Za još bolji ukus, spremljene tortilje stavite u tepsiju, odgore narendajte sir i zapecite. U tortilje možete staviti i roštilj, a mogu da budu i vegetarijanske. Naravno, mogu da budu i ljute, onda su prave meksičke.

Nafilujte tortilje vašim omiljenim sastojcima, dodajte i nešto novo. Zavolećete ih brzo, jer su jednostavne i veoma ukusne.

Autor: Life Content

Foto: Tumblr

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!