Start Glavna jela Meso Slasna piletina iz rerne

Slasna piletina iz rerne

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 110 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg pilećih karabataka
1 kašika seckanog ruzmarina
2 kašike soja sosa
2 kašike kečapa
1 kašika meda
1 kačika senfa
1 kašičica tabasko sosa
3 kašike ulja
so, biber

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Sve sastojke osim piletine pomešati u posudi sa poklopcem i spremiti marinadu.
2. Piletinu oprati osušiti i potopiti u marinadu, poklopiti i ostaviti da odstoji 45-60 minuta. Povremeno okretati kako bi sa svih strana meso bilo jednako začinjeno.
3. Mariniranu piletinu poređati u vatrostalnu posudu ili pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC oko 45-50 minuta.
4. Poslužiti uz salatu od svežeg povrća.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!