Start Glavna jela Šumsko pile

Šumsko pile

Foto: Ana Trkulja

Priprema: 90 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

* 400 g vrbara pečurke

* 2 jajeta

* 100 g brašna

* 100 g susama

* 30 g lana

* ulje za prženje

Za sos:

* maslinovo ulje

* 3 grančice svežeg ruzmarina

* 3 čena belog luka

* 1 kašika brašna

* 1 limun

* 200 ml mleka

* so

Priprema:

1. Pečurke dobro oprati te ih kuvati u slanoj vodi dok ne omekšaju. Dužina kuvanja zavisi od toga koliko su pečurke mlade (40-60 minuta).

2. Procediti pečurke pa ih umočiti u brašno, zatim u umućena jaja, pa u susam i lan. Pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne porumene s obe strane.

3. Paralelno s prženjem pečuraka pripremiti sos. Na maslinovo ulje staviti ruzmarin i zgnječeni beli luk, te ih kratko propržite kako bi pustili aromu.

4. Dodati brašno i polako sipati hladno mleko i sok od limuna, posoliti i neprekidno mešati sastojke. Kuvati sve dok se ne postigne željena gustina, i voditi računa da smesa ne zagori.

5. Pečurke preliti pripremljenim sosom i jelo poslužiti.

Recept Ane Trkulje iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!