Start Deserti Kokos tart

Kokos tart

Foto: Verica Belić

Priprema: 30 min.

Pečenje: 20 min.

Sastojci:

Za koru:

* 200 g mlevenog keksa

* 60 g margarina

* 50 g čokolade

* 100 ml mleka

Za fil:

* 1 jaje

* 2 kašike šećera u prahu

* 1 vanil-šećer

* 100 ml mleka

* 80 g kokosa

* 1 kašika brašna

* 1/2 kašičice praška za pecivo

* 20 g čokolade

Priprema:

1. Rastopiti margarin, skloniti ga s vatre pa dodati izlomljenu čokoladu. Mešati sastojke bez prestanka, sve dok se ne dobije ujednačena smesa.

2. Dobijenu glazuru umešati u keks, pa uz postepeno dodavanje mleka umesiti masu za podlogu.

3. Keks smesu preručiti u kalup obložen papirom za pečenje i formirati koru s podignutim ivicama.

4. Umutiti jaje sa šećerom u prahu i vanil-šećerom. Dodati mleko, te umešati kašikom kokos i brašno pomešano s praškom za pecivo.

5. Masu rasporediti po kori i tart peći na 170°C oko 20 minuta. Čokoladu otopiti pa glazurom dekorisati poslasticu.

Savet: Dok je još topao, tart poslužite uz sladoled od čokolade.

Recept Verice Belić iz Dobrinaca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!