Start Zanimljivosti Super trikova za mršavljenje

Super trikova za mršavljenje

ID-100167626

Čaša mleka pred spavanje, mirisanje vanile, spremanje hrane bez masnoća, samo su neki od trikova uz pomoć kojih možete bezbolno da uštedite i sagorite kalorije, obuzdate apetiti i prevarite glad.

PIJTE VODU S LIMUNOM
Pijte redovno, ujutru na prazan stomak, najmanje jednu čašu obične vode s malo limuna. Razmena materija u organizmu će se ubrzati i vi ćete sagoreti dodatnih 20 kalorija.

MIRIŠTE VANILU
Miris vanile aktivira hormone sreće u mozgu, gotovo kao i čokolada. Nekoliko kapljica ulja od vanilije stavite na maramicu i udišite. Po želji, možete udisati i miris jabuke ili banane.
 
ŠEJK ZA DORUČAK
Izmiksujte 100 grama malina, 250 ml mleka i jednu kašičicu meda. Prava stvar za jutro! Pomoći će vam u sagorevanju masnoća i prevladavanju jutarnje mrzovolje.

ZAČINI UMESTO SOLI
Pri pripremi jela koristite manje soli, a više začina. So zadržava vodu u organizmu i sprečava uklanjanje otpadnih tvari. Začini koji vas čine vitkim su peršun, bosiljak i vlašac.

CIMET UMESTO SLATKOG
Cimet ubija glad za slatkim. Prstohvat cimeta stavite u jogurt ili žvaćite žvakaću gumu s ukusom cimeta.

SENF UMESTO MASLACA
Umesto maslaca ili margarina na hleb namažite senf. Pikantan je i sadrži samo 10 kalorija, za razliku od jedne kaščice maslaca koja ima čak 40.

REVARITE GLAD
Kad osetite glad, pričekajte 20 minuta pre nego što se najedete. Za to vreme u organizmu se stvori adrenalin koji sagoreva masnoće i regulira razmenu materija u organizmu. Kada kasno uveče osetite veliku glad, popijte čašu nemasnog mleka. Belančevine iz mleka neće vas ugojiti, a bićete siti.

AROMA TRIK
Bezmasni sir, siromašan masnoćom, izvadite iz hladnjaka 30 minuta pre jela. Na sobnoj temperaturi sir će dobiti intenzivniji ukus i aromu.

KLONITE SE MASNOĆA
Spremajte jela bez masnoća: meso ili ribu začinite, dodajte povrće, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite.

Izvor: zena.blic.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!