Start Glavna jela Riba Takosi sa lososom i sosom od bosiljka

Takosi sa lososom i sosom od bosiljka

  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Sos
1 šolja seckanog bosiljka
30 ml soka od limente
30 ml maslinovog ulja
so, biber
aleva paprika
Povrće
1 šolja seckanog crvenog kupusa
2 manje glavice crnog luka
3 veće rotkvice
600 g fileta lososa
15 ml maslinovog ulja
korijadner
8 tortilja
šolja=150 ml

Priprema:

1. U blendru samleti seckani bosiljak, sok od limete, ulje pa dodati začine po ukusu i još jednom samleti da smesa postane kompaktna.
2. Pomešati crveni kupus sa seckanim crnim lukom i rotkvicama pa začiniti po kusu.
3. Filete lososa (3×150 g) premazati sa uljem i začiniti korijanderom, solju i biberom, pa grilovati na umerenoj temperaturi oko 5 minuta dok fileti postignu potpunu boju, pa skloniti sa vatre.
4. Tortilje zagrejati na tiganju (po 30 sekundi sa svake strane) i filovati salatom, pa rasporediti losos i preliti sosom od bosiljka.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!