Start Trikovi i saveti Trikovi i saveti: Kako povratiti savršenu liniju posle praznika

  Trikovi i saveti: Kako povratiti savršenu liniju posle praznika

  Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila “vratiti željenu kilažu”, period posle praznika je najbolji način da ovu odluku sprovedete u delo.

  Foto: Pixabay/Free images
  Foto: Pixabay/Free images

  Poželjno je da se dijeta započne odmah posle praznika, pogotovo zbog toga što višak kilograma nisu izazvale samo suvišne kalorije, već i zadržavanje vode usled preterane konzumacije šećera, soli i ugljenih hidrata.

  Prvo pravilo kod dijeta nakon praznika je postepeno vraćanje regularnim, zdravim navikama za stolom. Ne preporučuje se nikako konzumacija mesa bar nekoliko dana. Dozvoljena je riba, kako bi se postigao balans u organizmu.

  Unos ugljenih hidrata i slatkiša treba svesti na minimum. Hleb i testeninu zamenite voćem, povrćem i namirnicama koje su bogate vlaknima. Takve namirnice mogu brzo da vas zasite, a sadrže veoma malo kalorija. Preporučuju se mleko i jogurt sa niskim procentom masti, kao i proizvodi sa probiotskim kulturama, u slučaju problema intestinalnog trakta.

  Slatkiši su jedino dozvoljeni za vreme doručka i to u znatno smanjenim količinama. Alkohol se izostavlja, jer sadrži mnogo kalorija. Takođe se ne preporučuju slatki i gazirani napici.

  Poželjno je piti dosta vode i čajeva, kako bi se organizam pročistio od toksina nagomilanih posle praznika. Da bi dijeta bila kompletna, neophodna je kontinuirana fizička aktivnost, čak i umerena.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!