Start Trikovi i saveti Ukrasite vašu trpezu: Dekorativno drvce od ljuskica pistaća!

  Ukrasite vašu trpezu: Dekorativno drvce od ljuskica pistaća!

  drvce-640x352
  Ljudska mašta je neverovatna i nema toga na svetu što čovek ne može iskoristiti i od čega ne može napraviti nešto kreativno, dokaz za to je dekorativno drvce od ljuskica pistaća.
  Volite pistaće i često ih koristite kako u jelima tako i kao grickalice uz piće? Ako je odgovor da onda sigurno znate i kolika hrpica smeća ostaje od ljuskica. Evo jedne veoma interesantne ideje kako da ih iskoristite, a pronašli smo je na sjajnom Handimania sajtu.

  Potreban materijal:
  Jedna malo veća grana i manje grančice
  Plastelin
  Ljuske od pistaća
  Ukrasna vrpca
  Mahovina (nije neophodno)

  Uzmite jednu grančicu sa više krajeva, na svaki kraj stavite po kuglu plastelina, a zatim na plastelin zabadajte ljuske od pistaća počešvši od centra pa sve unaokolo dok ne dobijete ukras sličan veoma neobičnom cvetu. Možete i prvo ukrasiti kugle plastelina pa ih posle staviti na grančicu, kako vam je lakše.
  Nakon što ste iskoristili sve ljuske, jedan veći komad plastelina oblikujte u valjak, a u njega zabodite granu, na kojoj vam stoje cvetovi od ljuskica.
  Oko tog plastelina koji sada predstavlja vazu posložite male grančice koje ćete zavezati ukrasnom vrpcom koja će ih držati na okupu (kao na slici).
  I za kratko vreme dobili ste fenomenalnu dekoraciju za vašu trpezu.

  drvce1

  drvce2

  drvce5

  drvce6
  Izvor: lifepressmagazin.com

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!