Start Vaši recepti Ukusno i jednostavno – slana rozenka

    Ukusno i jednostavno – slana rozenka

    Recept Klare Četvei iz Gunaroša

    Slana rozen torta

    • 20 min
    • mirovanje 6 h
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    1 pakovanje kora za rozen tortu (slanih)
    Fil
    3 čaše kisele pavlake
    200 g stišnjene šunke
    200 g kiselih krastavčića
    200 g trapista
    200 g šargarepe

    Pripremа:

    1. Šargarepu oljuštiti, skuvati u slanoj vodi, ocediti i iseckati na kockice.
    2. Salamu i krastavčiće iseckati na kockice, a trapist narendati krupno.
    3. Jednu rozen koricu premazati tanko kiselom pavlakom i posuti kockicama šunke.
    4. Namazati pavlakom drugu koricu i staviti je na prvu namazanom stranom prema dole.
    5. Premazati i gornju stranu i posuti kockicama krastavčića.
    6. Sledeću premazati i posuti kockicama šargarepe.

    Slana torta sa orasima

    7. Četvrtu koricu premazati pavlakom i posuti rendanim trapistom.
    8. Postupak filovanja i slaganja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
    9. Rashladiti i seći na kocke.