Start Glavna jela Meso Vinski gulaš

Vinski gulaš

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

– 500 g junetine od buta
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 1 crvena paprika
– 1 dl slatkog crnog vina
– 1 dl soka od paradajza
– 1 kašičica žutog šećera
– 1 kašika mlevene paprike
– 500 g njoka, ulje
– mešavina začina

Priprema:

1. Junetinu i pileće belo meso iseći na krupnije kocke.
2. Šargarepu iseći na kolutove, crvenu papriku na kocke, a crni luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Potom nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok junetina napola ne omekša.
4. Posebno na malo ulja propržiti pileće belo meso. Zatim prženu piletinu sjediniti sa junetinom, dodati šargarepu i papriku pa kratko prodinstati.
5. Sipati crno vino i sok od paradajza, dodati mlevenu papriku, žuti šećer i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju i umak dobije željenu gustinu.
6. Posebno obariti njoke, a potom ih procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!