Start Glavna jela Povrće Đuveč sa taranom i šampinjonima

Đuveč sa taranom i šampinjonima

Posni đuveč s pečurkama

  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g šampinjona
150 g tarane
3 crvene paprike
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
4 veća paradajza
suvi začin
so, biber
ulje

Priprema:

1. Šampinjone iseći na četvrtine, a šargarepe oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Crvene paprike očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke, paradajz takođe iseći na kocke.
3. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
5. Potom dodati papriku i šampinjone pa pržiti 5 minuta.
6. Zatim, dodati paradajz i taranu, te dinstati dok tarana ne nabubri a suvišna tečnost od paradajza ne uvri. Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi. Pred kraj dodati začine po ukusu.

Preporučujemo i recept za đuveč sa džigericom.