Krompir paprikaš sa svinjetinom

Krompir paprikaš sa svinjetinom

SHARE
Krompir paprikaš
Foto: Stockfood
  • 140 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

600 g svinjetine (but)
100 g dimljene slanine
1 veća šargarepa
1 paškanat
3 glavice crnog luka
600 g krompira
1 kašika mlevene paprike
±1,5 l tople vode
2 povrtne kocke za supu
40 ml maslinovog ulja
so, biber
suvi začin
peršunov list

Priprema:

1. Crni luk i šargarepu očistiti i usitniti. Krompir oguliti, dobro oprati i iseći na osmine ili krupnije kocke. Dimljenu slaninu što sitnije iseći. Paškanat očistiti i prepoloviti po dužini.
2. Na ugrejanom ulju propržiti slaninu, uz redovno mešaje i na umerenoj temperaturi. Kada slanina porumeni dodati luk i šargarepu, pa nastaviti dinstanje.
3. Zatim, dodati iseckano meso i nastaviti prženje, dok meso ne dobije rumenu boju.
4. Dodati polovinu vode u kojoj je prethodno rastopljena kocka za supu, paškanat i začine po ukusu.
5. U omekšalo meso, dodati mlevenu papriku i nastaviti sa kuvanjem, uz dodavanje preostale tečnosti, dok se sve dobro sjedini i ukrčka.
6. Poslužiti toplo, posuto krupno seckanim peršunom, uz domaći hleb, pirinač, njoke ili testeninu.

Preporučujemo i recept za paprikaš sa suvim mesom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?