Slasna kolenica sa krompirom iz rerne

Slasna kolenica sa krompirom iz rerne

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg telećih kolenica
1 ½ kg krompira
3 šargarepe
1 koren celera
2 lista lovora
so, biber
ulje
roštiljski umak

Priprema:

1. Kolenice prepoloviti, dobro oprati i višak vode ukloniti papirnim ubrusom. Zatim, začiniti solju i biberom i dobro utrljati u meso.
2. Staviti u dublji lonac, naliti vodom da meso bude potpuno prekriveno i sačekati da provri. Tokom kuvanja uklanjati penu sa površine.
3. Dodati lovor, očišćen koren celera i oguljene šargarepe, pa kuvati oko 60 minuta na jačoj vatri, koliko da meso omekša.
4. Meso izvaditi u dublju tepsiju, poređati krompir, sve dobro nauljiti a meso premazati umakom.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 70 minuta tj. dok meso ne omekša i dobije zlatnobraon boju. Tokom pečenja, krompir promešati par puta a meso premazivati umakom.
6. Kada je meso pečeno izvaditi iz pećnice, ostaviti desetak minuta da odmori pa poslužiti sa krompirom uz salatu po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?