Stromboli, pecivo kojem je teško odoleti

Stromboli, pecivo kojem je teško odoleti

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 ml mlakog jogurta
100 ml ulja
Nadev
200 g kačkavalja
200 g pečenice
100 g kečapa

ISPROBAJTE I… Tri recepta za izdašna slana peciva

Priprema:

1. Kvasac izmrviti i potopiti u jogurt. Dodati kašičicu šećera i sve dobro promešati pa ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje usuti brašno, dodati so, promešati pa dodati ulje i jogurt. Zamesiti glatko testo pogodno za rad. Testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
3. Istanjiti testo oklagijom u pravougaoni oblik pa premazati kečapom ali ostaviti malo mesta uz ivice bez premazivanja.
4. Preko kečapa složiti šnite pečenice pa narendati kačavalj.
5. Ivice testa preklopiti ka unutra pa sve zamotati u rolat.
6. Prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?