Start Deserti Fina kremasta poslastica – kolačići s lešnicima

Fina kremasta poslastica – kolačići s lešnicima

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora od sira
600 g svežeg sira
300 g šećera
6 jaja
2 kašike brašna
2 kašike gustina
125 g margarina
1 prašak za pecivo
Kora od lešnika
5 jaja
100 g mlevenih lešnika
150 g šećera
80 g mekog brašna
50 g gustina
1 prašak za pecivo
120 ml ulja
Krema
500 ml mleka
5 kašika brašna
2 vanil-šećera
200 g šećera u prahu
250 g margarina

Priprema:

Kora od sira
1. Umutiti omekšali margarin i šećer, pa dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
2. Nakon toga dodati sir, brašno, gustin, prašak za pecivo i na kraju sneg od belanaca, pa polako promešati varjačom.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa sipati u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 30 min.
Kora od lešnika
1. Belanca sa šećerom umutiti u čvrst šam.
2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme mikserom.
3. Na kraju dodati brašno, gustin, mlevene lešnike i ulje, te polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Fil
1. U šerpu sipati 400 ml mleka, dodati vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom, sipati u ključalo mleko i nastaviti sa
kuvanjem dok se ne zgusne.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađeni fil i izmiksati.
Finalni postupak
1. Koru od sira i lešnika pomoću okrugle modle iseći na kolutove.
2. Kolač filovati na sledeći način: uzeti kolut biskvita od lešnika, pa na njega pomoću dresing džaka naneti fil, prekriti biskvitom od sira, te naneti malo fila i završiti sa korom od lešnika. Dekorisati po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

4 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here