Start Vaši recepti Kada probate ovaj kremasti užitak nećete znati za granice – kapri torta

    Kada probate ovaj kremasti užitak nećete znati za granice – kapri torta

    Recept Elvire Belaški iz Bečeja

    kapri torta
    Foto: Pošalji recept
    • 120 minuta
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    6 belanaca
    250 g šećera
    2 kašike brašna
    1 kašika sirćeta
    150 g čokolade
    50 g margarina
    Fil od vanile
    6 žumanaca
    250 g šećera
    4 kašike gustina
    2 pudinga od vanile
    1 l mleka
    375 g margarina
    Fil od jagoda
    600 g jagoda
    250 g šećera
    200 m soka od jagoda
    3 pudinga od jagoda
    400 ml slatke pavlake

    Koja je vaša omiljena torta?

    Priprema:

    Kora
    1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, potom dodati sirće i mutiti još malo.
    2. Varjačom polako umešati brašno. Dobijenu smesu sipati na pleh obložen papirom za pečenje.
    3. Koru sušiti na 120°C 90 min.
    4. Posebno otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko ohlađene kore.
    Fil od vanile
    1. U šerpu sipati 9 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
    2. Umutiti žumanca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i puding od vanile sa preostalim mlekom. Zatim sjediniti umućena žumanca sa smesom od pudinga pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj
    temperaturi dok se ne zgusne.
    3. U ohlađeni fil dodati omekšao margarin i umutiti.
    Fil od jagoda
    1. Sjediniti izmiksane jagode, šećer i polovinu soka od jagoda pa kuvati 5 minuta.
    2. Preostali sok razmutiti sa pudingom od jagoda pa sipati u smesu od miksanih jagoda i kuvati dok se ne zgusne.
    3. U ohlađenu smesu dodati polovinu šlaga od slatke pavlake i umutiti.
    Finalni postupak
    1. Koru premazati filom od vanile, zatim naneti fil od jagoda i ukrasiti preostalim šlagom.

    Pridružite nam se u grupi na Viberu.