Start Deserti Mandolina

Mandolina

mandolina
Priprema:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg, a žumanca posebno umutiti sa šećerom, pa umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti, dodati ulje i još malo miksati.
2. Lagano umešati sneg od belanaca, pa smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180 °C oko 15 minuta.
3. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
4. Penasto ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa polako dodavati sir, a potom i vanil-šećer. Sve dobro izmiksati, pa premazati gotovu koru. Ostaviti u frižider da se stegne.
5. Puding od vanile razmutiti sa malo soka od pomorandže, a preostali sok sa šećerom staviti na ringlu da provri. Potom ukuvati razmućen puding i nabubreo želatin. Mešati dok se ne zgusne.
6. Šerpu sa vrućim pudingom staviti u posudu sa vodom i mešati dok se skroz ne ohladi.
7. Puding premazati preko fila od sira i ponovo vratiti u frižider da se stegne.
8. Ulupati šlag, premazati tortu i ukrasiti je sezonskim voćem.

Recept Jelene Miškov iz Pančeva
Recept Jelene Miškov iz Pančeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!