Start Trikovi i saveti Osvežite prostor i uklonite neprijatne mirise

  Osvežite prostor i uklonite neprijatne mirise

  Foto: Guliver/ Thinkstock
  Foto: Guliver/ Thinkstock
  Prijatan miris u prostorijama u kojima se boravi doprinosi lepšoj atmosferi, zato sledite bakine savete i pretvorite svoj dom i prijatnu oazu. U tome će vam svakako pomoći eterična ulja lavande, ruzmarina i ruže ukoliko ih držite razblažene u malim posudama na različitim mestima u kući.
  Za vreme zimskih meseci efekat će biti još bolji ukoliko im nađete mesto na radijatorima. Sličan efekat možete postići pomoću limuna.
  Za otklanjanje neprijatnih mirisa u prostoriji treba upaliti jedan lovorov list i ostaviti ga u pepeljari da izgori, dok ćete se ustajalog vazduha rešiti pomoću narandžine ili limunove kore ako ih ostavite u stanu na više mesta ili tokom zime stavite na radijator.

  Uklonite neprijatne mirise iz kuhinje

  Možda ima onih koji ne znaju da skoro potrošeni sapuni za pranje ruku i bočice parfema mogu biti odličan osveživač ormara. Kako biste se oslobodili mirisa plesni u prostoru, u ostavu ili ormar stavite nekoliko zrna sveže kafe ili svežu narandžu u koje ste zaboli nekoliko karanfilića.
  Takođe, uvek je dobro da u kući imate lavandu, jer pored aromatičnog mirisa, upakovana u male platnene vrećice deluje veoma dekorativno i rustično, što dodatno doprinosi toplini doma.
  Učinkovitim se pokazao i cimet – dovoljne je da ovaj začin pomešate sa malo vode i ostavite da provri. Prostor će se za kratko vreme ispuniti predivnom, slatkastom aromom ali i pročistiti jer je cimet antiseptik, baš kao i karanfilić.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!