Start Glavna jela Meso Pečena piletina sa komoračem

Pečena piletina sa komoračem

Pečena piletina sa komoračem
Foto: Stockfood
  • 65 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

par pilećih bataka i krilaca
2 komorača
250 ml pilećeg bujona
50 g maslaca
50 ml ulja
so, biber

Priprema:

1. Meso začiniti i ostaviti sa strane.
2. Komorač očistiti i iseći na kriške.
3. U vatrostalnu posudu sipati malo ulja pa dodati maslac.
4. Poređati komorač, blago začiniti a zatim složiti i meso.
5. Sve preliti pilećim bojonom, poklopiti ili staviti alu-foliju pa peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 45 minuta.
6. Skloniti poklopac i peći dok meso ne dobije finu, rumenu boju i suvišna tečnost ne ispari.
7. Poslužiti uz prilog i salatu po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!