Start Glavna jela Meso Pileći paprikaš s knedlama

Pileći paprikaš s knedlama

pileci paprikas sa knedlama

  • 70 min
  • 4 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
1 kriška korena celera
3 srednja krompira
4 karabataka
ulje
1 kašičica mlevene paprike
2 lovorova lista
1 dl soka od paradajza
mešavina začina
Knedle
1 jaje
so
3 kašike griza
3 kašike brašna
50 ml vode

Priprema:

1. Povrće očistiti pa crni luk iseći na kockice, celer izrendati na krupno rende a šargarepu iseći na kolutove.
2. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke, karabatake preseći napola.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i celer te dodati kolutove šargarepe i kratko propržiti.
4. Dodati piletinu i pržiti je sa svih strana da porumeni. Potom nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga dodati krompir, sok od paradajza, lovor, mlevenu papriku i začine po ukusu, sipati vode koliko je potrebno da meso ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Posebno pripremiti smesu za knedle. Umutiti jaja i vodu pa dodati brašno, griz i malo soli po ukusu da bi se dobila kašasta smesa.
7. Kašikom vaditi knedle i spuštati ih u paprikaš. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi oko 10 min

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!