Start Glavna jela Meso Piletina u sosu od pečuraka

Piletina u sosu od pečuraka

ThinkstockPhotos-147079572Sastojci:
– 500g pilećeg belog mesa
– 300g pečuraka
– 2dcl kisele pavlake
– 4 kašike belog vina
– so
– biber
– mešavina začina
– 1 kašičica
– seckanog peršunovog lista
– 1 kašika mlevene paprike
– 50g maslaca

Priprema:
Pileće meso iseći na deblje šnicle, peći ih na 40g maslaca dok ne porumene sa obe strane. Na 10g maslaca peći cele, očišćene pečurke dok ne omekšaju i ne porumene. Dodati so, mešavinu začina, biber i vino, te sve dinstati jos desetak minuta. Dodati seckani peršun i pavlaku umućenu sa mlevenom paprikom. Pečeni pileći file preliti sosom od pečuraka i servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!