Start Vaši recepti Praznična sezona nije potpuna bez ovih kolačića – medenjaci

    Praznična sezona nije potpuna bez ovih kolačića – medenjaci

    Recept Sandre Novaković iz Zrenjanina

    9. Medenjake izvaditi iz pećnice pa ostaviti da se potpuno ohlade.
    Rojal masa
    1. Za to vreme penasto umutiti balance uz postepeno dodavanje šećera u prahu (prosejati) da se dobije homogena i svilenkasta masa. Na kraju, dodati limunov sok i sve sjediniti.
    2. Za svaku boju odvojiti po kašiku-dve umućene smese pa dodati prehrambenu boju u prahu i dobro sjediniti. Boje sipati u kesice za ukrašavanje. Istisnuti vazduh pa zavrnuti krajeve kese.
    Finalni postupak
    1. Vrh kese sa rojal masom malo odseći i ukrašavati medenjake po volji.
    2. Ukrašene medenjake ostaviti na ravnoj površini da se potpuno osuše.
    3. Zatim, upakovati u celofan ili kutiju za medenjake.

    Savet: Rojal masa ne sme biti ni preterano gusta a ni retka. Ukoliko je gusta, dodati još malo limunovog soka, a u suprotnom dodati još malo šećera u prahu. Medenjaci se mogu čuvati i mesec dana na suvom mestu.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!