Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Salata sa sremušem i jajima
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 min
  • mirovanje 20 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 veza sremuša
2 struka mladog luka
250 ml milerama
150 ml majoneza
½ limuna (sok)
5 kuvanih jaja
so, biber

Priprema:

1. Obarena jaja oljuštiti i iseckati na kockice ili izrendati na krupno rende.
2. Sremuš i mladi crni luk očistiti, dobro oprati, ocediti od viška vode i iseckati. Par pupoljaka sremuša ostaviti za dekoraciju.
3. U široj posudi pomešati mileram i majonez, dodati jaja i luk, začiniti prema ukusu i promešati. Zatim, salatu prekriti, pa ostaviti da se dobro ohladi, u frižideru.
4. Pripremljenu salatu oblikovati po želji i dekorisati listovima sremuša i kuvanim jajima, pa servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!