Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

150 g domaće šunke
1 veza rotkvica
70 g kukuruza šećerca iz konzerve
1 veza mladog luka
120 g tarane
150 g milerama
150 g majoneza
so, biber

Priprema:

1. Obarena jaja oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Rotkvice očistiti i iseći na kockice, domaću šunku takođe iseći na kockice.
3. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove.
4. Taranu obariti u slanoj vodi a potom je ocediti od suvišne tečnosti.
5. U dubljoj posudi sjediniti rotkvice, jaja, šunku, mladi luk i kukuruz šećerac. Dodati mileram i pavlaku pa promešati.
6. Ubaciti obarenu taranu, dodati začine po ukusu te opet promešati da bi se sastojci sjedinili.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!