Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Foto: Bakina Kujna

  • 35 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 krompira
2 crvene paprike
150 g majoneza
150 ml pavlake
2 kašičice senfa
200 g kiselih krastavaca
5 obarenih jaja
1 praziluk
100 g seckanog kikirikija
biber, so

Priprema:

1. Krompir zajedno s ljuskom dobro oprati pa obariti u vodi da omekša. Ostaviti ga da se ohladi, a zatim oguliti i iseći na kockice.
2. Crvene paprike očistiti od peteljki i semena i iseći na kockice, kisele krastavce takođe iseći na kockice.
3. Praziluk očistiti, a obarena jaja oljuštiti, pa iseći na kockice.
4. U većoj posudi sjediniti seckano povrće, jaja i kikiriki. Dodati pavlaku, majonez, senf i seckani kikirika, začiniti po ukusu i polako promešati varjačom da bi se dobila ujedačena smesa. Ostaviti u frižideru da se rashladi do služenja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!