Start Glavna jela Meso Rešenje za preostalo pečeno pileće meso – bataci u lisnatom testu

Rešenje za preostalo pečeno pileće meso – bataci u lisnatom testu

Pileći bataci u lisnatom testu
Foto: Guliver/Thinkstock
Ako volite pečenu piletinu za ručak ali vas muči utrošak ostataka koji se uvek zateknu nakon pripreme piletine, ovaj trik je kao stvoran za takve situacije.
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 pečena bataka (ili drugo meso)
150 g lisnatog testa
1 jaje (žumance)
1 kašika vode

Priprema:

1. Lisnato testo rastanjiti i iseći na kvadratiće (prema broju komada mesa).
2. Batake uviti u testo i blago uvezati oko koske. Oblikovati višak testa tako da se dobije mali zavežljaj.
3. Batake uspravno staviti na pleh obložen papirom za pečenje ili drugi pogodan sud. Premazati umućenim žumancetom i peći dvadesetak minuta na 200ºC.
4. Poslužiti dok je toplo uz bogat prilog i salatu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!