Start Preporučujemo Snežana Dakić: Telo me dobro služi

Snežana Dakić: Telo me dobro služi

„Umerenost u ishrani, rekreacija i brz metabolizam doprineli su da moja težina varira do dva kilograma.“
„Umerenost u ishrani, rekreacija i brz metabolizam doprineli su da moja težina varira do dva kilograma.“

Od tinejdžerskog doba do danas
Kao dete bila sam mršava, a ni kao devojka nisam razmišljala o kilaži. U srednjoj školi prvi put sam odlučila da ne jedem svinjsko meso, a retko kad sam jela suhomesnate proizvode. Izbegavala sam i grickalice, ne radi linije već zato što nisu zdrave.
Do kasnih dvadesetih moja ishrana nije bila ni pravilna ni redovna. Mnogo sam radila i bila van kuće, pa je tu bilo dosta sendviča, mini-pica i hrane s roštilja. U tridesetima sam uvela redovnost u obrocima, mada se nisam u potpunosti odrekla i palačinki i bureka.
Oko četrdesete sam prvi put primetila da mi se gomilaju ”zalihe” oko struka i na bokovima, pa sam definitivno izbacila slatkiše i testenine.

Moja pravila
Svi mi visoki i vitki ljudi znamo koliko je teško držati se pravo, a sve žene koje su rađale, pa i one koje nisu, kako se stomak teško se skida a lako vraća.
I jedno i drugo sam pobedila redovnim treninzima i novinama koje sam uvela u ishranu. Voće treba jesti samo ujutru, za doručak, ili pre podne, pre jela. Sveže povrće nadima, pa ga treba izbegavati ako planirate pripijenu garderobu za taj dan. Uglavnom jedem termički obrađeno povrće, grilovano ili dinstano, retko kad sveže. Stomak sam doterala i zahvaljujući detoksu i dijeti od deset dana.

U trudnoći – plus 15 kilograma
Umerenost u ishrani, rekreacija i brz metabolizam doprineli su da moja težina varira do dva kilograma.
U trudnoći sam morala da mirujem i ugojila sam se čak 15 kg. Tada sam jedino izbegavala testenine. Nakon porođaja, brzo sam izgubila višak kilograma. Nisam držala dijete, ali sam dojila – što je jako iscrpljujuće. Pila sam mnogo mleka, a kada bi mi pao šećer, umesto slatkiša, jela bih hleb s puterom i medom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!