Start Glavna jela Meso Svinjetina u sosu

Svinjetina u sosu

svinjetina u sosu

Sastojci:
– 500 g svinjskog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 1 kašičica crvene slatke mlevene paprike
– 1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
– 3 čena belog luka
– 2 kašike brašna
– 3 kašike ulja
– vode po potrebi
– biber
– origano

Priprema:
1. U dubljem tiganju na ulju propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast.
2. Potom iseći meso na kocke, dodati u luk i pržiti dok meso ne promeni boju.
3. Dodati mlevenu papriku, mešavinu suvog biljnog začina i bibera po ukusu. Sve dobro promešati.
4. Pred kraj u šoljici pomešati sitno seckan beli luk, origano, brašno i malo vode.
5. Zapržiti meso i ostaviti da se krčka sve zajedno još nekoliko minuta.
6. Skloniti sa ringle i poslužiti uz rižoto ili pire krompir.

Recept Ivane Pešić iz Prokuplja.

Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!