Start Kuhinje sveta Tiroler Gröstl – savršena kombinacija mesa i krompira

Tiroler Gröstl – savršena kombinacija mesa i krompira

Foto. Stockfood
Foto. Stockfood
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

20 g putera
30 ml ulja
1 kašika seckanog peršuna
250 g kuvane govedine
1 kašičica kumina
1 glavica crnog luka
600 g krompira
½ kašičice majorana
ulje
so, biber

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i iseći na kriške, pa staviti da se kuva oko 25 minuta. Ocediti od viška tečnosti i ostaviti da se malo prohladi.
2. Kuvanu govedinu iseći na krupnije komade.
3. U većem tiganju ugrejati ulje, dodati puter pa kada se rastopi dodati govedinu, začiniti i promešati.
4. Dodati crni luk isečen na tanke kolutove pa propržiti toliko da omekša.
5. U to dodati krompir i ostaviti da se propržiti, toliko da krompir dobije rumenu boju.
6. Pred kraj, dodatno začiniti po ukusu, posuti seckanim peršunom i servirati dok je toplo.

Savet: Ovo jelo se može servirati sa prženim jajima. Umesto govedine može se koristiti meso po izboru.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!