Start Glavna jela Meso Za današnji ručak: Ćuretina u lisnatom testu

Za današnji ručak: Ćuretina u lisnatom testu

Ovo jelo je naš favorit! Sočna, mekana ćuretina u lisnatom testu “dobiće” vas na prvi zalogaj. Probajte! I ostavite nam komentar kako vam se dopalo.

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1,3 kg ćurećeg belog mesa
– 500 g lisnatog testa
– 120 g tankih listova šunke
– 400 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 jajeta, ulje
– 3 kašike prezli
– 1 kašika senfa
– 1 kocka za supu od povrća
– mešavina začina
– susam

Priprema
1. Kuhinjskim koncem uvezati ćureće belo meso tako da se formira valjkasti oblik. Začiniti ga po ukusu i premazati senfom.
2. Potom ćuretinu propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumeni. Naliti vodom da meso ogrezne, dodati kocku za supu od povrća i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a suvišna
tečnost ne uvri.
3. Dinstano meso izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se prohladi.
4. Šampinjone iseći na listove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
5. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati šampinjone i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri. U ohlađene šampinjone dodati jedno jaje, prezle i začine po ukusu te promešati.
6. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Preko njega poslagati listove šunke tako da se na krajevima preklapaju. Premazati ih smesom od šampinjona i na nju staviti pečenicu od ćuretine.
7. Zatim testo pažljivo urolovati, a krajeve podviti. Od preostalog testa iseći trake i ukrstiti ih preko podloge od testa. Testo premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚ C dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!