Start Glavna jela Meso Za današnji ručak: Pasta sa susamom i piletinom

Za današnji ručak: Pasta sa susamom i piletinom

DH
DH

Sastojci:
– 400 g taljatela (širokih rezanaca)
– 300 g šampinjona
– 400 g pilećeg belog mesa
– 2 dl pileće supe
– 2 dl slatke pavlake
– 50 g susama
– 100 g parmezana
– 2 žumanceta
– 100 g putera
– 1/2 veze peršuna
– začin C, biber

ISPROBAJTE I… Pastu sa sirom i spanaćem

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na tanke štapiće, taljatele obariti u slanoj vodi, a šampinjone iseći na listove. Susam propržiti u suvom tiganju.
2. U dubljem teflonskom tiganju otopiti 50 g putera, pa pržiti piletinu dok ne porumeni.
3. U prženu piletinu dodati šampinjone, dinstati dok ne omekšaju, pa dodati pileću supu i pavlaku, sačekati da provri i dodati obarene taljatele.
4. Sve sastojke promešati i kuvati dok masa ne postane kašasta, a zatim dodati žumanca, parmezan i susam, pa začiniti po ukusu. Na samom kraju dodati ostatak putera, pa promešati i posuti sitno seckanim peršunom.

Savet plus: Umesto taljatela, za pripremu ovog recepta možete koristiti i špagete.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here