Start Glavna jela Meso Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Paprike sa mlevenom junetinom

Sastojci:

– 7 paprika babura
– 500 g mlevene junetine
– 50 g šunke
– 1 glavica luka
– 100 g pirinča
– 5 dl soka od paradajza
– 1 dl ulja
– 1 kašičica mlevene paprike
– 3 kašike brašna
– 5 dl vode
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Luk i šunku sitno iseckati, a paprike izdubiti i očistiti od semenki. Jednu očišćenu papriku iseći na 6 kocki.
2. Na malo ulja kratko propržiti crni luk, dodati mlevenu junetinu i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. Kada je meso napola dinstano, dodati pirinač, mlevenu papriku i začine po ukusu, te dinstati dok pirinač ne omekša.
4. Paprike napuniti pripremljenim filom, a otvore zatvoriti komadima paprike.
5. U većoj šerpi na malo ulja kratko propržiti brašno, sipati sok od paradajza i 5 dl vode, začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne dobije željena gustina.
6. U sos od paradajza poslagati filovane paprike i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!