Start Glavna jela Meso Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Paprike punjene pasuljem

Sastojci:

– 8 paradajz-paprika
– 4 glavice crnog luka
– 5 čenova belog luka
– 600 g krupnog belog pasulja
– 2 lista lovora
– 200 g bekon slanine
– 2 šargarepe
– 1 veza peršuna
– 2 ravne kašike mlevene paprike
– 80 g putera
– 1 dl ulja
– mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Izdubiti sredinu paprika, te ih očistiti od semena. Slaninu, šargarepu i luk iseći na kockice, a peršun i beli luk iseckati što sitnije.
2. U veću šerpu sipati malo vode, dodati pasulj i kuvati dok ne provri. Kada voda proključa, procediti pasulj, baciti proključalu vodu i uliti mlaku.
3. Zatim dodati slaninu, šargarepu, beli luk, lovor, peršun i polovinu crnog luka, te poklopiti i kuvati kako bi pasulj omekšao. Skuvan pasulj ocediti od tečnosti.
4. U teflonskom tiganju na ulju propržiti ostatak crnog luka, skloniti ga sa ringle, umešati mlevenu papriku i začine po ukusu, pa promešati.
5. Pripremljenu zapršku sjediniti sa proceđenim pasuljem, dodati malo tečnosti u kojoj se kuvao, te dobro izmešati i napuniti paprike. Na svaku papriku staviti malo putera, pa ih poslagati u nauljenu zemljanu činiju, a ostatak pasulja rasporediti oko njih.
6. Potom dodati malo tečnosti u kojoj se pasulj kuvao, promešati i ravnomerno rasporediti oko punjenih paprika. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne omekšaju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!