Pogača mešena kašikom

    Pogača mešena kašikom

    Recept Slavice Vukadinović iz Zaječara

    SHARE

    pogaca

    • 65 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    3 šoljice* mleka
    20 g kvasca
    8 šoljica brašna
    1 šoljica ulja
    4 jajeta
    1 kašičica soli
    ½ praška za pecivo
    100 g sitnog sira ili
    100 ml jogurta
    ulje
    susam
    *šoljica=100 ml

    Priprema:

    1. U 300 ml mlakog mleka razmutiti pola kockice kvasca i ostaviti ga da nadođe.
    2. Potom u odgovarajuću posudu sipati brašno, šoljicu ulja, 2 jajeta i dodati kašičicu soli i prašak za pecivo, pa kašikom zamesiti sa nadošlim kvascem. Ostaviti testo da nadođe.
    3. Nadošlo testo vaditi nauljenom kašikom i ređati u pleh. Potom umutiti 2 jajeta sa sirom ili jogurtom, pa preliti pogaču. Poprskati je uljem i posuti susamom.
    4. Pogaču ponovo ostaviti malo da nadođe, pa je peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu pogače u slikama tzv. korak po korak…

    4 KOMENTARI

      • Draga Jafi, hvala Vam na poverenju i drago nam je da ste zadovoljni isprobanim receptom.
        Upravo zbog toga što se veći broj korisnika javio sa isprobanim receptima proširili smo opciju komentarisanja, te tako sada možete dodati i fotografije isprobanog recepta.
        Nadamo se da ćete nam redovno slati svoje radove.

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?