Start Glavna jela Povrće Punjene pečurke sa spanaćem i integralnim pirinčem

Punjene pečurke sa spanaćem i integralnim pirinčem

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 šampinjona
300 g spanaća
100 g integralnog pirinča
300 ml vode
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
ulje

Priprema:

1. Pečurke očistiti i skinuti im drščice, pa ih sitno iseckati. Spanać oprati i kratko obariti, pa ocediti i sitno iseckati. Integralni pirinač skuvati.
2. Crni i beli luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja. Pred kraj dodati iseckane pečurke.
3. U proprženi luk dodati spanač i pirinač, začiniti i sve dobro promešati.
4. Na pleh obložen papirom za pečenje staviti pečurke i peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko petnaestak minuta.
5. Izvaditi ih i napuniti pripremljenim filom pa vratiti na kratko u rernu, da se zapeku.

Pogledajte i recept za gulaš sa bukovačama, luk punjen pečurkama, marinirane šampinjone, pohovane vrbare (šumsko pile)

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!