Start Glavna jela Meso Rolovana ćuretina u mleku

Rolovana ćuretina u mleku

DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 1 kg ćurećeg belog mesa u komadu
– 150 g tankih listova šunke
– 500 g gotovih njoka
– 8 dl mleka
– 2 dl neutralne pavlake
– 1 kašika gustina
– 300 g šampinjona
– mešavina začina, kari

ISPROBAJTE I… Rolovanu piletinu sa kus kusom

Priprema:

1. Ćureće belo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zaseći kako bi se dobila pravougaona šnicla.
2. Šniclu preko najlon kese istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i posuti sa malo karija.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti puter i ulje. Potom dodati rolovanu piletinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mleka po potrebi.
5. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isečene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Njoke obariti u slanoj void sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procediti od suvišne tečnostii poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!