Start Glavna jela Meso Tri neobična recepta za spremanje šnicli

Tri neobična recepta za spremanje šnicli

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Šnicle sa žalfijom

Sastojci za 4 osobe:
800 g krompira
čen belog luka
so, biber
4 kašike maslinovog ulja
po 2 grančice žalfije i ruzmarina
1/2 limuna
4 tanke svinjske šnicle (od 125 g)
malo brašna
2 kašike senfa
4 tanka listića pršute
2 grančice žalfije
2 kašike putera

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i prepolovite. Beli luk i ruzmarin isitnite, pomešajte sa solju, biberom i uljem. Limun operite i isecite na kolutove. Pomešajte ga u tepsiji sa krompirom i začinjenim uljem i pecite 35 minuta povremeno okrećuci za vreme pečenja.

Meso začinite, pa s jedne strane pospite brašnom (otresite višak). Drugu stranu mesa premažite senfom, stavite na to pršutu, pa šnicle preklopite. Filujte meso listićima žalfije i učvrstite čačkalicama.

Puter ugrejte, pa pržite šnicle 4-5 minuta sa svake strane. Poslužite s krompirom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!