Start Glavna jela Meso Tri neobična recepta za spremanje šnicli

Tri neobična recepta za spremanje šnicli

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Urolane šnicle sa sirom i ananasom

Sastojci za 4 osobe:
3 tanke svinjske šnicle (oko 500 g mesa)
so, biber
3 manja lista kuvane šunke
3 manja lista sira
manja konzerva ananasa
2 kašike ulja
100 g pavlake za kuvanje
50 g narendanog sira

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šnicle posolite, pobiberite i nafilujte šunkom i sirom. Ananas ocedite i presecite, a sok sačuvajte. Po dva komada stavite na šnicle, smotajte ih i učvrstite čačkalicama.

Rolnice propržite na vrućem ulju, stavite u manji pleh. Pomešajte pavlaku za kuvanje, 150 ml vode i pet kašika soka od ananasa, sipajte u masnoću od prženja i zakuvajte. Preostali ananas isecite na kockice, dodajte u sos, pa time prelijte meso. Pospite sirom i pecite 30 minuta u rerni.

Izvor: Lisa.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!